Kőszegi Renáta vagyok, immár 17 éve lakom Zebegényben családommal: csillagász-zenész férjemmel és két egyetemista gyermekemmel. „Zebegényben lakom, de a Dunakanyarban élek!” – mondogatom gyakran. Ez a csodás táj lelkesít, inspirál és cselekvésre ösztönöz!

Lételemem a közösségi együtt-gondolkodás és cselekvés. Szívesen dolgozom csapatban, hiszen egymást segítve és motiválva sokkal hatékonyabbá válhatunk. Rendületlenül hiszek egy humánus, emberléptékű, hagyománytisztelő és -teremtő világban. Vallom, hogy a közösségben megtapasztalt és átélt élmények elengedhetetlenek ahhoz, hogy az emberek ne passzív tévénézői legyenek a saját életüknek, hanem gondolkodó, aktív, tettre kész megélői.

Pedagógusi munkám során arra törekszem, hogy a diákok a minket körülvevő világot és benne önmagukat ne tantárgyakra szeparálva érzékeljék, hanem meglássák az összefüggéseket, belső igényükké váljon az építő jellegű gondolkodás, nyitottak legyenek társaik véleményére, és fogékonyak a természet értékei iránt. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek számára a tanulás ne teher és stressz legyen, hanem egy őket gazdagító, kortársak körében megélt és átélt, támogató környezetben megvalósuló folyamat, amiben nekik tevékeny szerepük van.