jazzének előadóművész, tanár

Hosszú évekig éltem Budapesten, ezért most nagy öröm számomra, hogy esztergomi születésűként visszatérhettem a Dunakanyarba, és Kisfiammal ezen a csodás, nyugodt helyen élhetünk Visegrádon.

A gimnázium elvégzése után a bajai Eötvös József Tanítóképző Főiskola tanító szakára jártam ének-zene műveltségi területre.  Bár nagyon szerettem tanítani, a zeneművészet, az éneklés egyre fontosabb szerepet töltött be az életemben, így végül a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz ének előadóművész, tanár szakon szereztem diplomát.

Tanulmányaim alatt érdeklődésem folyamatosan nőtt a gyermekek zenei nevelése, az alternatív rögtönzéspedagóiai módszerek iránt. Szakdolgozatomat is ebben a témában írtam, „Gyermekek a rögtönzés útján” címmel.

2006-ban megalapítottam a Bóbita Muzsika Zenés Foglalkozásokat, mely keretein belül zenés foglalkozásokat vezettem bölcsődés és óvodás korú gyerekek részére Esztergomban és Budapest több kerületében.

Jelenleg nyári zenetáborokat tartok óvodás és kisiskolás csoportoknak, ahol a szabadság, a kreativitás, a rögtönzőkészség, az egymásra figyelés, és az együtt zenélés kapják a legnagyobb hangsúlyt.

Pedagógusi tevékenységem mellett aktívan koncertező énekesnő vagyok. 15 éve vezetem jazz zenekaromat, a Vörös Niki Quartet-et, mellyel a hazai és külföldi jazz klubok, fesztiválok állandó fellépői vagyunk. 2 lemezem jelent meg, melyek nem csupán Magyarországon, de Japánban is forgalmazásra kerültek.

3 éve zenésztársaimmal megalapítottuk a Kokopelli Jazz Matiné nevű 7 tagú formációt, mellyel interaktív jazz koncerteket tartunk gyermekeknek.

4 éve vagyok ének tanára a budapesti Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolának.

Az Apátkúti suliban az alsó tagozatos gyerkőcöknek tartok énekórákat, melyeken igyekszem bevezetni őket a zene csodálatos világába, megszerettetni velük a zenét, az éneklést, mindezt a gyerekekben rejlő rögtönzéskészségre alapozva. Óráimon a zene sokszínűségét, játékosságát, a benne rejlő kincseket fedezzük fel. A hagyományos ének-zene tananyagon túl könnyűzenei stílusismeretet, zenetörténetet, hangképzést, előadóművészeti, színpadtechnikai alapismereteket tanítok. Munkámban nagy segítség, hogy ilyen csodálatos és inspiráló környezetben tehetem mindezt.